V nedeľu sa bude v skanzene vo Vychylovke variť kapusta

Čadca - Ako chutia jedlá z kapusty, môžete zistiť v nedeľu 13. septembra 2015, kedy budú počas celého dňa v Skanzene Vychylovka rozvoniavať kapustniaky, halušky s kapustou, pečené zemiaky s kapustou a slaninkou i tradičná kysucká kapustnica.

„Surová či kvasená, pre zdravie je stvorená“ – pravdivé heslo, ktoré neklame nikoho z nás a každý to vie. Určite ste zaradili do svojho jedálnička jedlá z kapusty pripravené na rôzne spôsoby, ktoré vám veľmi chutia. V tento deň budete môcť v skanzene ochutnať jedlá pripravené z kapusty, ale nezabudli sme ani na kultúrny program, ktorý si pre Vás pripravila o 13.30 hod. Folklórna skupina z Krásna nad Kysucou. Na pódiu pri objekte Krčma z Korne nám priblíži spracovanie a spôsob nakladania kapusty priamo do suda, obohatený piesňami a humorným rozprávaním. Jesennú nedeľu plnú krásnych zážitkov pre Vás pripravilo Kysucké  múzeum v Čadci.